Колажі зі світлинами з колекції "Баби Єльки" експонують в музеї в Польщі

16 листопада 2020 р. 563

Колажі зі світлинами з колекції "Баби Єльки" експонують в музеї в Польщі

Фото-колажі зі світлинами з колекції "Баби Єльки" експонують на віртуальній виставці в одному з найстаріших закладів культури Польщі – Музею в Глівіце.

Колажі створили українські і польські школярі, які брали участь у міжнародному просвітницькому проекті "Коли більше об'єднує, ніж розділяє". Під час одного з воркшопів, діти порівнювали буденне життя і народну культуру обох країн, черпаючи інформацію зі старовинних фотографій. А потім створювали колажі зі святлин, які їм найбільше сподобалися.

Спеціально для цього заняття Музей Глівіце надав школярам доступ до своїх фондів. Україну ж діти пізнавали завдяки фотографіям із колекції "Баби Єльки", на яких зображені жителі різних куточків Кіровоградщини ХХ століття.  

Нагадаємо, міжнародний проєкт «Коли більше об’єднує, ніж розділяє» розробили Світлана Листюк (ГО «Баба Єлька») і Майя Цьонка (ГО «O Wilku Mowa») за фінансування Польсько-української ради молодіжного обміну. Він проходив у жовтні на базі Голованівського ліцею і школи Гродкува (Польща).