Дві школи з Кіровоградщини візьмуть участь в освітньому обміні з Польщею

17 червня 2021 р. 104

Дві школи з Кіровоградщини візьмуть участь в освітньому обміні з Польщею

Голованівський ліцей імені Тараса Шевченка і Маловисківська загальноосвітня школа №4 візьмуть участь у міжнародних освітніх проєктах, які фінансує польський уряд через Польсько-українську раду обміну молоддю.

Громадськими партнерами українських шкіл на міжнародному рівні стала ГО “Баба Єлька”. Зокрема, культурно-освітній проєкт “Коли молодь пізнає свою спадщину”, у якому візьмуть участь десять учнів Голованівського ліцею, розробили і впроваджуватимуть учасниця «Баби Єльки» Світлана Листюк і представниця Асоціації викладачів мистецтва Сілезії «O Wilku Mowa» Майя Цьонка.

Планується, що школярі з Кіровоградщини у вересні цього року поїдуть на тиждень до Польщі, а у жовтні зустрічатимуть своїх польських однолітків у Кропивницькому. Під час обох зустрічей діти вивчатимуть традиційну народну культуру, різні види мистецтва, познайомляться з буденним життям українців і поляків у минулому й сьогодні.

А для Маловисківської школи, яка долучиться до реалізації екологічно-географічного проєкту, “Баба Єлька” виступила у ролі міжнародного консультанта і на етапі впровадження спостерігатиме за дотриманням встановлених правил і міжнародних етичних норм.

Загалом цьогоріч на розгляд Ради надійшло 204 проєкти, з яких відбір пройшли 65, зокрема два з Кіровоградської області.

Нагадаємо, минулого року “Баба Єлька” зі своїм польським партнером реалізували проєкт віртуального молодіжного обміну «Коли більше об’єднує, ніж розділяє».