"Баба Єлька" почала збір матеріалів для збірки про кулінарні традиції Кіровоградщини

4 березня 2020 р. 77

"Баба Єлька" почала збір матеріалів для збірки про кулінарні традиції Кіровоградщини

Члени проєкту вже мають у своїх архівах близько сотні рецептів, зібраних під час 37 експедицій у 52 населені пункти Кіровоградської області. Переважно це страви з тіста - вареники з різними начинками, різні види пирогів, затірки, лемішки, рецепти капусняку з Олександрівського, Новомиргородського та Світловодського районів і навіть "квасяного" борщу із майже зниклого села Хайнівки. Окрему увагу волонтери приділяють увагу рецептам "страв", якими рятувалися жителі Кіровоградщини під час Голодомору. 

"Є багато явищ, які ми мріємо відкрити для себе, для Кіровоградщини, України і світу. Одне з них - це кулінарні традиції українців, які жили на територіях, що нині входять до Кіровоградської області. Так у нас виникла ідея створити збірку кулінарних рецептів, притаманних нашому краю. Частину рецептів ми вже записали в експедиціях, проте зараз запрошуємо вас поділитися рецептами страв, які готували ваші мами. бабусі, прабабусі", - розповідає голова ГО "Баба Єлька" Інна Тільнова. 

Якщо у вашій родині зберігаються рецепти страв, що готували ваші бабусі чипрабабусі, пишіть на адресу "Нової газети" (м.Кропивницький. вул. Дворцова,12, 25006), на пошту yelkababa@gmail.com або телефонуйте 0664318691.